London based designer Gavin Hughes created this primary school interiors with a palette of vibrant colors while working at London based practice Strategy Plus formerly known as DEGW. Working with the Department for Children, Schools & Families as part of the Space for Personalized Learning project, a number of pilot spaces are being created in selected schools, each space reflecting the school’s interpretation of Personalized Learning. Hughes and his design team researched & designed a  fully realized space that can evolve in response to creating a more personalized approach to learning.

This school is a small, multicultural, multiracial one-form entry school housed in a Victorian triple-decker building in near central London. Many of the pupils are from disadvantaged backgrounds and several initiatives have been undertaken by the school aiming to increase the pupils’ readiness to learn through developing their social and emotional well being, enabling them to realize their full potential.An educational brief was developed in workshops with pupils, teachers and governors. A sample of the school’s ‘Inquiry-based Creative Curriculum’ was studied and the activities they wished to foster were identified based around pedagogical change towards a more collaborative learning environment.

Photograhy by Hufton+Crow

+ Gavin Hughes

Create, Share, Inspire!

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://dzinetrip.com/primary-school-interior-design-in-london-by-gavin-hughes">
Instagram
Pinterest
Pinterest