‘Outdoors Indoors’ is an architectural project in Tokyo designed by Japanese firm Be-fun design in collaboration with EANA. The design features a vertically-open communal area that is topped off by a rock-climbing cove. The free-standing volume maintains the height and scale of
the surrounding structures while contrasting the area’s palette with its white modern finish.

 

The roof features a slightly smaller form that steps in from the perimeter to create strips of sky lights for the level below. Starting with a partially-sunken in ‘warehouse’ level, the layout revolves around a central bathroom which sits elevated on a storage unit. bands of void space above the staircase ensure natural sunlight to the lower levels of the house. arranged as one open space, the kitchen, living, and dining room are  located on the second floor which opens up to a generous stretch of glazing and terrace. the rock climbing wall leads up to a subtly tapering form which hovers over the communal area. playful and contrasting in its presence, the hollowed volume connects to a small rooftop terrace which can be accessed by a climbing ladder.

Close

Create, Share, Inspire!

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://dzinetrip.com/outdoors-indoors-a-design-project-by-be-fun-design-eana-in-tokyo/">
Instagram
Pinterest
Pinterest