This amazing interior is designed by London based architects Jump Studio as part of an arts program at the Bloomberg Headquarters, based in insbury Square in London.  The architects were given three consecutive floors and an open hand to create something unique yet practical & useful to the employees.

In response to the design brief, the architects proposed casual meeting areas with different seating arrangements for employees on each floor. The design was created using the structure of trees, which were broken into three parts. They appear to grow through the three floors forming one continuous ‘grove’ of trees when viewed all together from the outside.

“The trunk acts as a private nook or enclosure, the branches form a thicket with integral benches, and the canopy is made up of more informal soft-foam parts for lounging. The idea was born out of a desire to temper Bloomberg’s massively technological and frenetic environment of TV screens, monitors and audio broadcasts. Apart from conveying the right message visually, the tree has a functional purpose too, slowing activity down, section-by-section, and providing a series of spaces and furniture elements for people to meet around, escape into, or just chill out on.” 

+ Jump Studio

Close

Create, Share, Inspire!

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://dzinetrip.com/bloomberg-headquarters-in-london/">
Instagram
Pinterest
Pinterest